Yüreğir Bilim Şenliği Başladı

Yüreğir Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği başladı. Çukurova Üniversitesi, Bilim Teknoloji Üniversitesi, Türk Hava Kurumu, Çukurova Teknokent ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atakent Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim, Tarih ve Kültür Kompleksinde açılışı yapılan Bilim Şenliği 4 gün sürecek.

Yüreğir Bilim Şenliği Başladı
  • 26 September 2018, Wednesday 15:33
Yüreğir Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği başladı. Çukurova Üniversitesi, Bilim Teknoloji Üniversitesi, Türk Hava Kurumu, Çukurova Teknokent ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atakent Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim, Tarih ve Kültür Kompleksinde açılışı yapılan Bilim Şenliği 4 gün sürecek.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, programa Adanada bir ilk olan Yüreğir Bilim Merkezinin ev sahipliği yapacağını söyleyerek, “Bilim şov, bilim atölyesi, bilim oyunları, NASA ile canlı bağlantının kurulacağı bilim şenliğimiz inanıyorum ki geleceğimiz, çocuklarımız, gençlerimiz için ufuk açacak bir etkinlik olacak. Takdir edersiniz ki belediyecilik artık sadece yol, park bahçe, temizlik görevlerinden ibaret değil. Onlar zaten bizim asli görevimiz. Biz, sadece içinde yaşadığımız ilçenin değil, ülkemizin geleceğine yön verecek, ülke yönetiminde söz sahibi olacak çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesinde, gelişimine katkı sağlayacak projelerle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bugün burada çocuklarımızın hayatına dokunacak, geleceklerine yön verecek, belki de burada etkilendiği küçük bir görselden hareketle bilim alanında ülkemiz adına önemli işlerin başında bulunacak özellikle çocuklarımızın zihinlerinde derin izler oluşturacak bu etkinliğimize katılarak bizleri onurlandıran bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum dedi.

Bilim adına yapılan her şeyi destekliyoruz
Eski Çevre Şehircilik Bakanı Fatma Gül Demet Sarıda yaptığı konuşmada gençlerin dinamizmine ihtiyaç olduğunu belirterek Bilim adına yapılan her şeyi destekliyoruz. Dışarıya bağımlılığımızın önlenmesi adına çok önemlidir. Genç nesillerin dünya genç nesilleri ile yarışır hale gelmesi yerli ve milli üretimlerin artması çok önemlidir. Ben bu vesile ile Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcanın düzenlediği bu etkinlik için kendisine teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiyenin önündeki 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla genç nüfus ile yürüdüğünü belirterek, Buraya katılan çocuklarımız arasından yeni bilim insanlarının çıkacağından eminim. Sizler devletimizin ve milletimizin ümidisiniz. Gençlerimiz kendilerini 4 duvar arasına hapsetmeden fikir ve vicdan sahibi bireyler olarak tarihimizden, kültürümüzden ve kadim medeniyetinizden aldınız ilham ile sizler hayata geçireceksiniz. Gazi Mustafa kemal Atatürkün hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyerek altını çizdiği üzere kutlu medeniyet yolumuzu aydınlatan ışığın bilimin olduğunu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmamız gerektiğini sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu vesile ile Yüreğir Bilim Şenliğinin gelenekselleşerek Adanamıza ve ülkemize ışık saçmasını temenni ediyorum. Şenliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Yüreğir Belediye Başkanı ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum dedi.
Konuşmaların ardından kurulan stantları tek tek gezen heyet öğrencilerle sohbet edip projeleri incelediler.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık