Çatı Üstü Kurulum Projesinin Son Semineri Gerçekleştirildi

Bodrum Belediyesi ve Günder tarafından projelendirilerek Avrupa Birliği Hibe Fonundan destek almaya hak kazanan “Sahil Kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar Projesi” bilgilendirme semineri son toplantısını, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Çatı Üstü Kurulum Projesinin Son Semineri Gerçekleştirildi
  • 29 Haziran 2018, Cuma 12:35
Bodrum Belediyesi ve Günder tarafından projelendirilerek Avrupa Birliği Hibe Fonundan destek almaya hak kazanan “Sahil Kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar Projesi” bilgilendirme semineri son toplantısını, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.
Seminere; Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, GÜNDER Proje Koordinatörü Gamze Esener, Solpeg Türkiye Güneş Enerji Sistemleri Koordinatörü C. Can Tutaşı, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Melengeç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinatörü Mehmet Kocair ile birlikte STK temsilcileri, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı.
Seminerin açılışını yapan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, yenilebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekerek; Bodrum Belediyesi ve GÜNDER ortaklığı ile Kasım 2016 tarihinde Sahil kentlerinde Çatı Üstü Kurulumlar Projesi ile Avrupa Birliği hibe programına başvuru yaptık. Değerlendirme süreci sonunda söz konusu projemiz 50.000 Avro hibe almaya hak kazandı. Uygulama süresini 10 ay olacak şekilde planlayarak Eylül 2017 tarihi itibariyle de uygulamaya aldık. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından gelen uzman tarafından Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri hakkında bilgiler verildi. Turizm sektörü ve yat sektörü temsilcilerine yönelik 2 adet Odak Grup Çalışması, 25-26 Mayıs 2018 tarihlerinde ise teknisyen-tekniker ve mühendislere yönelik Güneş Enerjisi Kurulum Eğitimleri yapıldı. İlgili faaliyetlerde toplamda 982 katılımcıya ulaştık. Bu projeyle çevreci toplum bilincinin artırılmasına, ilçemizde güneş enerjisinin yaygın kullanımına yönelik katkılar sağladık. Projemiz kapsamında, örnek uygulama olarak Bodrum Yalıkavak Fen İşleri Müdürlüğü binasına 3 kwh kapasiteli çatı sistem uygulaması yapıldı. Bu uygulamaların hizmet binalarımızda kullanımının artması hedefimizdir. Bu doğrultuda, ilgili proje haricinde özkaynağımız ile finanse edeceğimiz Ortakent İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çatısı ve Bitez Pazar Yeri çatısı güneş enerji sistemleri kurulumları projelendirilmiş olup, çok yakında onlarında uygulamalarını yapacağız. Burada ürettiğimiz enerjiyi de kendi tesislerimizde kullanacağız. Bodrum Belediyesi olarak yenilenebilir enerji kaynağının kullanımının yaygınlaştırılmasına tam destek veriyoruz. Yakın zamanda projeye değil, yerine karşıyız sloganıyla RES (Rüzgar Elektrik Santralleri) kurulumu için belirlenen yerin konumu dolayısıyla, Bodrum yarımada halkıyla beraber hep birlikte karşı durduk. Bodrumun konumuna uygun, kentsel kimliğe zarar vermeyecek, doğru konumlandırılmış, doğru projeleri sonuna kadar destekliyoruz. Bu doğrultuda özellikle mekansal kazanım yaratan çatı üstü güneş enerjisi kurulumunun desteklenmesi hayati bir önem arz etmektedir. Biz Bodrum Belediyesi ve yarımada halkı olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına karşı değiliz. Biz yataya değil dikey büyümeye karşıyız. Bugün burada gerçekleştireceğimiz Konutlarda Güneş Enerjisiyle Elektrik Üretimi Mevzuatı ve Uygulama Şekilleri konulu toplantımız, ilgili projemizin son çalışması olması sebebiyle aynı zamanda proje kapanış toplantısı özelliği taşımaktadır. Bodrum Belediyesi olarak iklim değişikliğine sebep olan unsurları ortadan kaldırmaya ve yenilenebilir ve çevreci enerji kaynaklarının kullanılmasına yönelik çalışmalara öncelik vermekteyiz, bu konudaki çalışmalarımıza kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Belediyecilik bir ekip işidir, bu projenin oluşmasında emeği bulunanlara, değerli GÜNDER yönetim kurulu üyelerine, konuşmacılara ve siz katılımcılara teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Faruk Telemcioğlunun “Türkiye ve Dünyada Güneş Enerjisinin Kullanımı ve Yasal Düzenlemeler ve C. Can Tutaşı “Güneş Enerji Sistemlerinin Kurulumu, Bakımı ve Verimliliği” konusundaki sunumlarından sonra, seminer katılımcıların soruları ile devam etti.
Seminer sonrası, Yalıkavak Mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü hizmet binasının çatı katına takılan 12 adet güneş paneli tarafından üretilen elektrik düzenlenen tören ile kullanıma alındı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık