Samsun Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesinde 6 Ayda 210 Bin Hasta Tedavi Edildi

Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde 2018 yılının ilk 6 ayında 210 bin hastaya sağlık hizmeti verildi.

Samsun Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesinde 6 Ayda 210 Bin Hasta Tedavi Edildi
  • 19 Temmuz 2018, Perşembe 10:11
Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde 2018 yılının ilk 6 ayında 210 bin hastaya sağlık hizmeti verildi.
2017 yılında 351 bin 780 hastaya sağlık hizmeti veren Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, bu yıl ilk 6 ayda geçtiğimiz yıl ki sayının yarısını geçti. 93 diş hekimi, 30 uzman diş hekimi ve 1 anestezi reaminasyon uzmanı olmak üzere toplam 124 hekimle vatandaşlara hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, ayrıca hastaneye gelmekte zorlanan engelli ve yaşlı hastalar için Evde Sağlık Hizmeti veriyor. Yılda ortalama 600 hastaya Evde Sağlık Hizmeti veriliyor.
Donanımlı ameliyathane, ekipman ve uzman kadrosuyla çalışmalarını sürdüren Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, her geçen gün daha fazla hastaya hizmet veriyor.
Hastalara hizmet konusunda son yıllarda önemli mesafeler katettiklerini belirten Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Çağhan Ovalı, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 20 üniteli Atakum Polikliniği ve Tekkeköyde bulunan 7 üniteli bir merkez ile vatandaşlara hizmet veriyoruz. 2018 yılının ilk altı ayında 210 bin hastanın tedavisi yapıldı. 210 bin hastanın yaklaşık yüzde 10u yani 20 bini çocuk hastalardan oluşuyor. 606 hastaya ameliyat yapılan hastanemizde toplam 19 bin 941 hastaya hareketli ve sabit protez hizmeti sunuldu. Ayrıca hastanemize gelmekte zorlanan engelli ve yaşlı hastalarımız için de hastanemizde Evde Sağlık Hizmeti veriyoruz. Bu hastalarımız evlerinde muayene ediliyor; ev ortamında diş protezi, diş çekimi, dolgu ve detertraj gibi tedaviler hastalarımıza uygulanıyor. Bu yılın ilk 6 ayında 307 hastamız bu hizmetten faydalandı. Yılda ortalama 600 hastamız bu hizmetten faydalanmaktadır. Ayrıca engelli hastalarımızın cerrahi işlemleri ameliyathanemizde genel anestezi altında yapılıyor. Bu yöntemle tedavilerini poliklinik ortamında tamamlayamayan hastalarımızın tedavilerinde aksama olmaması da sağlanıyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık