(Özel Haber) Beslenme Ve Diyet Uzmanı Tekün: Kurban Etinde ‘Rigor Mortis Denilen Ölüm Katılığına Dikkat

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Tekün, kurban etinde kesildiği gün “Rigor Mortis“ denilen ölüm katılığı oluştuğu için tüketilmeden önce en az 24 saat bekletilmesi gerekildiğini söyledi.

(Özel Haber) Beslenme Ve Diyet Uzmanı Tekün: Kurban Etinde ‘Rigor Mortis Denilen Ölüm Katılığına Dikkat
  • 17 Ağustos 2018, Cuma 15:17
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Tekün, kurban etinde kesildiği gün “Rigor Mortis“ denilen ölüm katılığı oluştuğu için tüketilmeden önce en az 24 saat bekletilmesi gerekildiğini söyledi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Tekün, İHAya yaptığı açıklamada, kalp, böbrek, diyabet rahatsızlığı ve yüksek tansiyonu olan vatandaşların da Kurban Bayramı sabahı et ve kavurma yemelerinin riskli olabileceğine değindi.

Kurban Bayramında et tüketim şekli ve miktarı önemli
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Tekün, bayramların insanları bir araya getiren, geniş sofraların kurulduğu ve bol bol sohbet edildiği günler olduğunu belirterek, Bugünlerde yapılan kaçamakların bayram süresi ve sonrasında sağlığınızı bozmaması önemlidir. Bayramın ilk günü, zengin kahvaltı sofraları ilk olarak bizi karşılamaktadır. Kahvaltıda yumurta, peynir, bol yeşillik ve tam tahıllı ekmek, biraz bal veya reçel tüketilebilir. Et, kavurma, kızartmaların kahvaltıda tüketilmemesine özen gösterilmelidir. Kalp rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı, yüksek tansiyonu ve diyabet gibi rahatsızlıkları olanlar risk altındadır. Bu yüzden; öğünlerdeki porsiyon kontrolüne ve yeme sıklığını oldukça dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.

‘Rigor Mortis denilen ölüm katılığına dikkat
Tekün, et tüketiminin Kurban Bayramında arttığını hatırlatarak, “Kurban Bayramında kesilen etin hemen tüketilmemesi gerekmektedir. Kurban eti kesildiği gün “Rigor Mortis“ denilen ölüm katılığı oluşmaktadır. Bu sebeple; etin pişirilmesi, tüketimi ve sindirilmesinde sıkıntılara neden olmaktadır. Bu et tüketilecekse muhakkak 24 saat bekletilmesi gerekmektedir. Eğer tüketilmeyecekse; küçük porsiyonlar şeklinde derin dondurucuda saklanılması gerekmektedir. Şayet; kavurma ve kırmızı et ürünleri öğlen yemeğinde tüketilirse muhakkak yanına bol limonlu bir C vitamini kaynağı olan salata veya sebze yemeği eklenmelidir diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık