Diyetisyen Karabağ: Taze Et Tüketmek Sağlık Sorunlarına Yol Açabiliyor

Diyetisyen Özge Karabağ, etlerin çok fazla taze olarak tüketilmesinin sağlık açısından uygun olmadığını, mide ve sindirim sisteminde problemlere yol açtığını söyledi.

Diyetisyen Karabağ: Taze Et Tüketmek Sağlık Sorunlarına Yol Açabiliyor
  • 19 Ağustos 2018, Pazar 11:23
Diyetisyen Özge Karabağ, etlerin çok fazla taze olarak tüketilmesinin sağlık açısından uygun olmadığını, mide ve sindirim sisteminde problemlere yol açtığını söyledi.
Medicana Sivas Hastanesinde görevli Diyetisyen Özge Karabağ, hayvanlardan insanlara bulaşan 100den fazla hastalık olduğunu vurgulayarak, Bu hastalıklar Kurban Bayramında daha fazla olabilir. Uygun olmayan ortamlarda kesimlerin yapılmaması, hijyenik olmayan ortamlar da etlerin saklanması ve çözdürülmesi ile bunlardan korunabilmek için mümkün olduğu kadar hijyenik kesim yapılmalı ve gıda güvenliğine dikkat edilmeli dedi.

Eti 1-2 gün buzdolabında dinlendirin
Diyetisyen Karabağ, eti bir iki gün eti buzdolabında dinlendirilmesi gerektiğini belirterek, Etlerin çok fazla taze olarak tüketilmesini önermiyoruz. Sağlık açısından uygun olmadığı için, çünkü mide ve sindirim sisteminde problemlere yol açıyor. Bu yüzden 1-2 gün arasında buzdolabında bekletilerek dinlendirilerek tüketilmesi çok daha uygun ama illaki kesimi yapıldığı gün tüketim yapalım dersek de mümkün olduğu kadar iyice pişirilmeli, çiğnenmeli ve mümkün olduğu kadar çok fazla tüketilmemesinde fayda var. ifadelerini kullandı.

Sütlü tatlılar tüketilmeli
Diyetisyen Karabağ, bayramda hamur işi tatlılar yerine sütlü tatlılar tüketilmesi önerisinde bulunarak, Yanlış tüketimde; kabızlık problemleri, ishal problemi, mide bağırsak problemi yaşayan hastalarda problem olabilir, hastalık açısından riskli olan grupların özellikle, kolesterol, kalp hastalığı, tansiyon, şeker ve böbrek hastalıklarında etlerin çok fazla tüketilmesi sağlık açsından risk oluşturuyor. Kötü bir bayram geçirmek istemiyorsak özellikle Kurban Bayramında tüketilen gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. Mümkün olduğu kadar etleri dinlendirerek ve az miktarda tüketmeliyiz. Özellikle bayramların tadı olan tatlıların tüketimine de çok dikkat etmemiz gerekir. Özellikle hamur işi tatlılar yerine daha sütlü tatlılar tüketilmeli. Ama misafirliklerde ikramdan dolayı yenilmek zorundaysa da mümkün olduğu kadar öğlen yemeklerinde gündüz saatlerinde az miktarda tüketilmeli dikkat edilmeli şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık