Bir Günde İki Şehir Hastanesi Hizmete Giriyor

Şehir hastaneleri projesinde iki hastanenin daha sonuna gelindi. Modern, sağlıkta hizmet kalitesini yükseltecek, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılmış Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri, 30 Ekimde hasta kabulüne başlayacak. Böylece hizmete giren şehir hastanesi sayısı 8e yükselecek.

Bir Günde İki Şehir Hastanesi Hizmete Giriyor
  • 26 Ekim 2018, Cuma 12:46
Şehir hastaneleri projesinde iki hastanenin daha sonuna gelindi. Modern, sağlıkta hizmet kalitesini yükseltecek, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılmış Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri, 30 Ekimde hasta kabulüne başlayacak. Böylece hizmete giren şehir hastanesi sayısı 8e yükselecek.
Sağlık Bakanlığının kamu-özel işbirliği modeli ile iki şehir hastanesinin yapımı daha tamamlandı. 2017 yılında Yozgat, Mersin, Adana, Isparta Şehir Hastaneleri açılırken, bu yıl ilk olarak Mayıs ayında Kayseri Şehir Hastanesi, Ağustos ayında ise Elazığ Şehir Hastanesi hizmete girdi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün yaptırdığı bin 81 yatak kapasiteli Eskişehir Şehir Hastanesi ile 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi, 30 Ekim Salı günü hasta kabulüne başlayacak. B öylece bir günde bin 639 yatak hizmete girmiş olacak.
Eskişehir Şehir Hastanesi, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatıldı. Hastane bölgenin en güçlü, verimli sağlık tesisi olarak sağlıktaki hizmet kalitesini yükseltecek. Hastanede yüksek standart ve konfora sahip odaların 437 adedi tek kişilik dizayn edildi. Çift kişilik oda sayısı ise 191. Hastane 35 ameliyathanesi, 152 yataklı yoğun bakım ünitesi, 24 yataklı diyaliz ünitesi, 13 yataklı kemoterapi ünitesi ile hizmet verecek. Her branştan 254 poliklinik olacak, hastalar beklemeden muayene olacak. Hastanenin sahip olduğu kapalı alan 335 bin 890 metrekare.
Eskişehir Şehir Hastanesi, bölgedeki en güçlü kaliteli sağlık hizmetini sunacak sağlık tesisi olacak. Birçok özellikli birimle hizmet verecek. Anjiyo ünitesi, nükleer tıp merkezi, kalp ve damar cerrahi, perinatal merkez, taş kırma ünitesi, geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezi, obezite merkezi, uyku laboratuvarı, robotik ilaç hazırlama bu özellikli merkezlerden sadece birkaçı. Şehir hastanesinde tedavi gören ya da muayene için gelen çocuklara hizmet verecek kreş de yapıldı. Hastanede yatarak tedavi gören çocuklar bir taraftan tedavilerine devam ederken, diğer yanda kreş sayesinde hastane ve doktor korkularını yenecek. 70 çocuk kapasiteli, bin 100 metrekare alana kurulu kreşte yaşlara göre sınıflandırılmış oyun alanları kuruldu. Çocukların kendilerini hastane ortamında hissetmemeleri için duvarlar rengarenk boyandı, renkli koltuklar, masalar yerleştirildi. Çocuklar için özel güvenlik önlemleri alındı. Tüm kapılar kartlı sistemle çalışacak.

Manisanın sağlık üssü olacak
Hizmete girecek bir diğer şehir hastanesi ise Manisada olacak. 178 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu hastanenin yatak kapasitesi 558. Hastanede 236 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik oda yer alıyor. Hastane, 21 ameliyathane, 122 yoğun bakım yatağı, 145 poliklinik, 15 diyaliz merkezi yatağı, 17 kemoterapi koltuğu ile hizmet verecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık