Şair Aziz Mahmut Öncel: “Sakaryanın Kültür Sanat Çalışmaları Türkiyeye Örnektir”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18incisi düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarına katılan şairler Sakaryayla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Şair Aziz Mahmut Öncel: “Sakaryanın Kültür Sanat Çalışmaları Türkiyeye Örnektir”
  • 21 Ekim 2018, Pazar 13:31
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 18incisi düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarına katılan şairler Sakaryayla ilgili düşüncelerini paylaştı.
Organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden katılımcı şairler, Sakaryada geçirdikleri vakitlere ilişkin açıklamalarda bulundu. İtibar Dergisinden Şair Orhan Özekinci, “Sakarya, bütün mesafelere aynı yakınlıkta olan bir şehrimiz. Şehir diyorum çünkü yeşile olan düşkünlüğü, tozu kalkmamış tarihi, nizami sokakları, sıcakkanlı insanlarıyla bütün kalplere dokunabilecek bir güzelliğe sahip. İnsan, ne zaman huzur aramaya kalksa, sessizliği keşfe çıksa, sıhhate mecbur olsa Sakaryaya gelmelidir. Zira bulunması icap eden şeyler, Sakaryada aranmalıdır” dedi.
Çıra Edebiyat mensubu Şair Şakir Kurtulmuş, “Bu yıl 18incisi düzenlenen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarına ilk kez katılmaktan dolayı bahtiyarım. Çok başarılı bir organizasyonu başaran Sakarya Büyükşehir Belediyesini kutluyorum. Yıllardır Anadolunun birçok yerinde gerçekleşen şiir şölenlerinin birer birer sona erdirildiği böyle bir ortamda Sapanca şiir şöleninin aksamadan sürdürülmesi noktasındaki kararı dolayısıyla tebrik ediyorum. Şiir şöleni için geldiğimiz Sakaryada 3 gün boyunca çok güzel anılar biriktirdik, dostluklar geliştirdik. Burada şölen vesilesiyle bir araya geldiğimiz şair dostlarla geçirdiğimiz vakitler, yeni arkadaşlarla tanışıklığımız buradaki kazanımlarımız. Sakarya, Taraklı ve Sapancanın doğa harikası olarak da önemli güzelliklere sahip olduğuna yakından tanık olmak da bizim için güzel oldu” diye konuştu.
Yedi İklim Dergisinden Şair Mehmet Tepe, “2001de bu güzel şehirden ayrıldığımda depremin de etkisiyle bir inşaat kentini andırıyordu ve kültür işleri vasatın altındaydı. 17 yıl sonra geldiğim bu şehir öyle bir kabuk değiştirmiş ki resmen bu şehirde kayboldum ama boğulmadım. Şehrin merkezinde her sokak başında bir sanat merkezi sizi selamlıyor. Caddeler temiz, mimari düzenli. Bunlar bir belediyenin yapması gereken en temel işler. Ama sanat kültür işleri belediyelerin yapması gereken ‘zorunluluklardan değildir. Başlı başına bir emek ve fedakarlık ister. 18. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları kapsamında geldiğimiz Sakaryada yapılan çalışmaları görünce açıkçası hayret ettim. Demek bir yerel yönetim şehrin kültürel çehresini değiştirmeye muktedir olabiliyor” şeklinde konuştu.
Aşkar Dergisi mensubu Aziz Mahmut Öncel ise, “Sakarya, her ne kadar depremin yıkıcı etkileriyle hafızalarımızda yer etse de ayağımızı bastığımız ilk andan itibaren samimi insanların yüzlerindeki mutluluk muhabbetimizi katladı. Taraklının tertemiz havasında, geçmişten canlı birer hatıra gibi bizi selamlayan evleri, kapı önlerinde sıcak gülümsemeleriyle sohbet eden nineleri, samimi esnafıyla mutlaka bir daha gelmemiz için ömür takvimimizde işaretlendi. Sapanca Gölü kıyısında sıcak çay eşliğinde dostlarla muhabbet Sakaryada bizi ağırlayan güzel insanları uzun süre hatırlayacağımızın bir kaydıydı. Sakarya; doğal güzelliklerinin yanında kültür sanat anlayışındaki çizgisiyle bizleri etkiledi. Kültür sanata verilen önem Türkiyedeki tüm belediyelere örnek olmalı” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık