Artık Kahvaltı Denince Akla Yeşilyurt Gelecek

Dal bastı kirazı ile meşhur olan Yeşilyurt ilçesinde yöresel ürün ve lezzetlerin de ön plana çıkarılması adına harekete geçildi. Lezzet Vadisi adı altında bölgede Yeşilyurtun doğal ürünlerinden oluşan kahvaltı kültürünün tanıtılması için çalışmalara başlandı.

Artık Kahvaltı Denince Akla Yeşilyurt Gelecek
  • 13 Eylül 2018, Perşembe 15:55
Dal bastı kirazı ile meşhur olan Yeşilyurt ilçesinde yöresel ürün ve lezzetlerin de ön plana çıkarılması adına harekete geçildi. Lezzet Vadisi adı altında bölgede Yeşilyurtun doğal ürünlerinden oluşan kahvaltı kültürünün tanıtılması için çalışmalara başlandı.
Özellikle son dönemlerde organik ürünlerin sağlık adına daha da ön plana çıktığı günümüzde, Malatyanın Yeşilyurt ilçesinde doğal ve yerli ürünlerin oluşturacağı kahvaltı sofralarının tanıtımı için atağa geçildi. Yeşilyurt Belediyesi tarafından Lezzet Vadisi adı altında Beylerderesi Vadisinden ilçenin Gündüzbey Mahallesine uzanan bölgede yöreye özgü kahvaltılar ön plana çıkarılacak.
Yeşilyurt Belediyesi Şelale Sosyal Tesislerinde gerçekleşen proje sunum toplantısında konuşan Başkan Mehmet Çınar, amaçlarının Malatyada özellikle yörelerinde ikram edilen ve üretilen geleneksel ürünlerin tanıtılması olduğunu söyledi. Yeşilyurtun zengin kültürü ve kadim geçmişi ile bilinen bir ilçe olduğunu ifade eden Çınar, doğal yollarla üretilen birçok ürünün yer aldığı Yeşilyurt kahvaltılarının adından sıkça söz ettirdiğini belirtti. Lezzet Vadisi olarak belirledikleri bölgede 30a yakın özel işletmenin bulunduğunu dile getiren Çınar, “Her tesis, önemsediği ürünü sofrasında sergiliyor ama bizim amacımız bir tesise giden misafirimizin yöredeki tüm kahvaltılık çeşitlerine ulaşmasıdır” şeklinde konuştu.
Kahvaltı çeşitlerinde bir standart ve çeşit sayısı getirerek bölgeye gelen misafirlere eşsiz lezzetleri tattırmak istediklerini belirten Çınar, “Bölgede üretilen özel ve eşsiz lezzetleri de tüm misafirlerimizle paylaşalım istiyoruz. Lezzet Vadisinde sadece kahvaltı olmayacak, bunun dışında tava yemekleri ve vejetaryen yemekleri de yer alacak” diye konuştu.
Gastronomi kültürü turizminin son dönemlerde ciddi anlamda geliştiğini de kaydeden Çınar, “Biz bu işi gerçekten başaracak güçteyiz ve bununla ilgili de her adımı atacağız” ifadelerine yer verdi.
Toplantıya katılan özel restoran işletmeleri de Yeşilyurt Belediyesinin bu girişimini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, özellikle il dışından gelen misafirlerin yörenin lezzetlerini tatmaları adına bu projeyi desteklediklerini söyledi.
Malatyanın ünlü kayısısı, zeytinyağlı tatlısı ve kompostosunun yer aldığı kahvaltı safrasında Yeşilyurt yöresine ait 44 çeşit ürün bulunuyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık