5. Germiyan Festivali Renkli Başladı
İzmirin Çeşme ilçesinde, 9 Durak 9 Deneyim sloganı ile başlayan yöresel kalkınma etkinliklerinden olan ve en güzel yöresel ekmeğin seçileceği 5. Germiyan Festivali renkli görüntülerle başladı.
İzmirin Çeşme ilçesinde, 9 Durak 9 Deneyim sloganı ile başlayan yöresel kalkınma etkinliklerinden olan ve en güzel yöresel ekmeğin seçileceği 5. Germiyan Festivali renkli görüntülerle başladı.
Çeşmenin ekmeği ile ünlü Germiyanın adını taşıdığı 5. Germiyan Festivalinin ilk gününde vatandaşlar düzenlenen etkinliklere büyük ilgi gösterdiler. Bu yıl 5. kez düzenlenen Germiyan Festivalinin en çok ilgi gören mekanlarından birisi de otantik ev oldu. Birçok diziye ev sahipliği yapan evin mutfağı ise lezzet tutkunlarının vazgeçilmez durağı oldu. Ev yapımı reçellerden hazırlanan kahvaltı, güveçte kuru fasulye ve zeytinyağlı yemekler, ziyaretçiler tarafından beğeni ile tadıldı.
Birçok ev halkının el emeği ile hazırladığı yiyecek ve içecekler ise ziyaretçiler tarafından tüketilirken, en çok ilgiyi ise ünlü Germiyan ekmeği gördü. Festivalin sabah düzenlenen etkinlikleri arasında damat kurabiyesi olarak da bilinen Şekeriçinin yapılışı ile yine yöreye özgü Kopanisti Peynirinin atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Festival kapsamında, kahvehanesinde Eski Fotoğraflar sergisi, Eski Un Fabrikasında “Eski Araç Gereçler sergisi ve “Suna Erdoğan Resim Sergisi” açılışları gerçekleştirildi.
Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen tarafından; Germiyanın Sosyal ve Kültürel Tarihi: Belgeler, Anılar ve Öyküler söyleşisi çok sayıda vatandaş tarafından ilgi ile dinlenirken, festivalin ilk günü saat 19.30da Germiyan Meydanında gerçekleştirilecek olan Germiyan usulü “Kına Gecesi Sini Töreni” ile son bulacak.
Çeşmenin ekmeği ile ünlü Germiyanın adını taşıdığı 5. Germiyan Festivalinin ilk gününde vatandaşlar düzenlenen etkinliklere büyük ilgi gösterdiler. Bu yıl 5. kez düzenlenen Germiyan Festivalinin en çok ilgi gören mekanlarından birisi de otantik ev oldu. Birçok diziye ev sahipliği yapan evin mutfağı ise lezzet tutkunlarının vazgeçilmez durağı oldu. Ev yapımı reçellerden hazırlanan kahvaltı, güveçte kuru fasulye ve zeytinyağlı yemekler, ziyaretçiler tarafından beğeni ile tadıldı.
Birçok ev halkının el emeği ile hazırladığı yiyecek ve içecekler ise ziyaretçiler tarafından tüketilirken, en çok ilgiyi ise ünlü Germiyan ekmeği gördü. Festivalin sabah düzenlenen etkinlikleri arasında damat kurabiyesi olarak da bilinen Şekeriçinin yapılışı ile yine yöreye özgü Kopanisti Peynirinin atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Festival kapsamında, kahvehanesinde Eski Fotoğraflar sergisi, Eski Un Fabrikasında “Eski Araç Gereçler sergisi ve “Suna Erdoğan Resim Sergisi” açılışları gerçekleştirildi.
Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen tarafından; Germiyanın Sosyal ve Kültürel Tarihi: Belgeler, Anılar ve Öyküler söyleşisi çok sayıda vatandaş tarafından ilgi ile dinlenirken, festivalin ilk günü saat 19.30da Germiyan Meydanında gerçekleştirilecek olan Germiyan usulü “Kına Gecesi Sini Töreni” ile son bulacak.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!