447 Yıllık Han “Gastronomi Merkezi” Olacak
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 447 yıllık Acem Hanının Gastronomi Merkezi olması için çalışmaları başladıklarını açıkladı.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 447 yıllık Acem Hanının Gastronomi Merkezi olması için çalışmaları başladıklarını açıkladı.
Kastamonu Belediyesi tarafından restore edilecek 447 yıllık tarihi Acem Hanı, yöresel yemeklerin tanıtılacağı Gastronomi Merkezi olarak kullanılacak. Yöresel mutfağın tanıtımı açısından Türkiyede ilk olma özelliğini taşıyacak merkezde, Kastamonu yemeklerinin en iyi şekilde yapılabilmesi adına eğitimler verilecek, gastronomi alanında bilimsel toplantılara da ev sahipliği yapılacak.
Acem Hanının turizme kazandırılması için yöresel yemeklerin yer alacağı Gastronomi Müzesi ve Merkezine dönüştürülmesi hususunda istişare toplantısı Belediye Hizmet Binasında yapıldı.
Toplantıda konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Kastamonu tarihi, kültürel değerlerini korumak, bunları restore etmek ve iyi bit fonksiyon yükleyip bunu sürekli hale getirebilmek, en büyük misyonlarımızdan biridir. Bununla ilgili bugün bir çalıştayımız yapılıyor. Bu çalıştay sürdükçe ilimizde bu kültürel varlıkların önemi insanlarımız tarafından daha da çok anlaşılır. Bizim yapmamız gerekenlerden biri bu. Bir sürü konağımız, kültürel varlıklarımız var. Değerlerimizi görmemiz lazım. Bunu sağlayabildiğimiz sürece kültürel varlıklarımızı açığa çıkarmış oluruz. Bunlardan biri de Acem Hanı. Mimari projede güzel. Bizim oraya ekleyeceğimiz fonksiyon daha da güzel. Kastamonu yöresel yemekleri ile de ön plana çıkmalı. İnanıyorum Acem Hanını bu fonksiyonla hem Türkiyede hem de dünyada ses getiren bir yer haline getirebiliriz. Biz buna emek veriyoruz. Hem ilmi açından, hem yerel açıdan bütün fonksiyon yükleyip, burayı dünya çapında olmasına gayret gösteriyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından Kastamonu Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. İrfan Mısırlı başkanlığında Gastronomi Merkezi Çalıştayı gerçekleştirildi. Mısırlı, sunum eşliğinde katılımcılara bilgiler verdi.
Kastamonu Belediyesi tarafından restore edilecek 447 yıllık tarihi Acem Hanı, yöresel yemeklerin tanıtılacağı Gastronomi Merkezi olarak kullanılacak. Yöresel mutfağın tanıtımı açısından Türkiyede ilk olma özelliğini taşıyacak merkezde, Kastamonu yemeklerinin en iyi şekilde yapılabilmesi adına eğitimler verilecek, gastronomi alanında bilimsel toplantılara da ev sahipliği yapılacak.
Acem Hanının turizme kazandırılması için yöresel yemeklerin yer alacağı Gastronomi Müzesi ve Merkezine dönüştürülmesi hususunda istişare toplantısı Belediye Hizmet Binasında yapıldı.
Toplantıda konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Kastamonu tarihi, kültürel değerlerini korumak, bunları restore etmek ve iyi bit fonksiyon yükleyip bunu sürekli hale getirebilmek, en büyük misyonlarımızdan biridir. Bununla ilgili bugün bir çalıştayımız yapılıyor. Bu çalıştay sürdükçe ilimizde bu kültürel varlıkların önemi insanlarımız tarafından daha da çok anlaşılır. Bizim yapmamız gerekenlerden biri bu. Bir sürü konağımız, kültürel varlıklarımız var. Değerlerimizi görmemiz lazım. Bunu sağlayabildiğimiz sürece kültürel varlıklarımızı açığa çıkarmış oluruz. Bunlardan biri de Acem Hanı. Mimari projede güzel. Bizim oraya ekleyeceğimiz fonksiyon daha da güzel. Kastamonu yöresel yemekleri ile de ön plana çıkmalı. İnanıyorum Acem Hanını bu fonksiyonla hem Türkiyede hem de dünyada ses getiren bir yer haline getirebiliriz. Biz buna emek veriyoruz. Hem ilmi açından, hem yerel açıdan bütün fonksiyon yükleyip, burayı dünya çapında olmasına gayret gösteriyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından Kastamonu Üniversitesi Dekan Yardımcısı Dr. İrfan Mısırlı başkanlığında Gastronomi Merkezi Çalıştayı gerçekleştirildi. Mısırlı, sunum eşliğinde katılımcılara bilgiler verdi.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!