Siirt Büryanı Yaz Aylarında Da Rağbet Görüyor

Siirtte 3 metre derinliğinde ve 1 metre genişliğindeki özel kuyularda kuzu etinin pişirilmesiyle hazırlanan Siirt Büryanı, yaz aylarında bile sabah namazıyla birlikte servis edildiği tezgahlarda tüketiliyor.

Siirt Büryanı Yaz Aylarında Da Rağbet Görüyor
  • 07 Temmuz 2018, Cumartesi 15:43
Siirtte 3 metre derinliğinde ve 1 metre genişliğindeki özel kuyularda kuzu etinin pişirilmesiyle hazırlanan Siirt Büryanı, yaz aylarında bile sabah namazıyla birlikte servis edildiği tezgahlarda tüketiliyor.
30 yıllık büryan ustası Murat Kayaalin Atatürk Bulvarındaki iş yerinde hazırladığı büryan kebabını yemek isteyen vatandaşlar, yaz kış demeden sabahın karanlığında iş yerinin yolunu tutuyor. Kayaalp, Yaz kış demeden büryana rağbet var. Tabi kış aylarında da büryan tüketimi daha fazladır. Ancak yazı da rağbet gösteriliyor. Sabahın erken saatlerinde servise sunduğumuz büryanlar neredeyse kapışılıyor dedi.
Büryan hakkında bilgi veren Kayalap, kemiklerinden ayrılan kuzu etinin odun ateşinde kuyulara atılarak hazırlandığını aktararak, 2 saatlik bir beklemenin ardından kuyulardan çıkarılan etler, kendi buharıyla piştikten sonra tezgaha asılıyor. İkinci fırında ısıtıldıktan sonra servise hazır hale getiriliyor” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık