Sağlık Tarihi Müzesine Rekor Ziyaretçi

Osmanlıdan günümüze Bursanın sağlık tarihini gözler önüne seren Sağlık Tarihi Müzesini 7 ayda 15 bin kişi ziyaret etti.

Sağlık Tarihi Müzesine Rekor Ziyaretçi
  • 22 Ekim 2018, Pazartesi 13:49
Osmanlıdan günümüze Bursanın sağlık tarihini gözler önüne seren Sağlık Tarihi Müzesini 7 ayda 15 bin kişi ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek 14 Mart 2018 Tıp Bayramında açılan Bursa Sağlık Tarihi Müzesi, kurulduğu günden bu yana binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Sağlık Tarihi Müzesini 7 ayda 15 bin müze meraklısı gezdi. Doktor Ceyhun İrgilin de destek ve katkıları ile Pınarbaşı Mahallesinde restore edilen 150 yıllık sivil mimari örneği Yerkapı Konağında kurulan müze, şehrin meşhur hekimlerine ait tıbbî alet ve kimlikler, hastalıklı organlar, sağlık alanındaki gelişmelerin anlatıldığı panolar ve canlandırmalarla Bursanın sağlık tarihini geleceğe taşıyor.
Yaklaşık 290 metrekare alana sahip müzede, Bursada eczacılığın gelişimi de gözler önüne seriliyor. Bursa Sağlık Tarihi Müzesi, günümüz tıbbının yanı sıra Osmanlı dönemi tıp tarihine de ışık tutuyor. Rüştü Burlunun sağlık tarihine dair koleksiyonları başta olmak üzere sağlık alanında çalışan kişilerin bağışladığı eşya, kitap ve belgelerle alt yapısı oluşturulan müze, çok sayıda yerli ve yabancı müze meraklısının da ilgini çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olan müzeye tıp öğrencileri de ilgi gösteriyor. Müzede geçmişten günümüze sağlık tarihi ile ilgili birçok bilgi, belge ve eserin yanı sıra 100 yıla yakın geçmişi olan İpekçioğlu Eczanesinin canlandırması da müze ziyaretçilerini yıllar öncesine götürüyor. Yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olan müzeye tıp öğrencileri ilgi gösteriyor.
Kalbinizin sesini dinleyin
Bursa Sağlık Tarihi Müzesinde insanoğlunun kalp ritmini yansıtan ‘kalp davulu en çok ilgi çeken materyallerin başında geliyor. Özel bir mekanizma sayesinde kurgulanan alet, en çok çocukların ilgisini çekiyor. Müze dostları, kalp ritimlerine davul sesiyle şahitlik ediyor. Müze de tıp kitaplarından oluşan bir de kütüphane bulunuyor. Sağlıkla ilgili araştırmalar yapan öğrencilere çalışma ortamı da sunan Bursa Sağlık Tarihi Müzesi, barındırdığı birçok yaşanmışlık hikâyesiyle müze dostları için pazartesi günü hariç diğer günler 09.30-17.30 saatleri arasında ziyarete açık tutuluyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık