(Özel Haber) Mesir Macunu Maraş Dondurmasıyla Birleşti

Manisada yaklaşık 25 yıldan bu yana dondurmacılık sektöründe faaliyet gösteren bir işletme, 478 yıllık mesir macunu ile Kahramanmaraş dondurmasını harmanlayarak, alışılagelmişin dışında bir lezzet oluşturdu. Satışa sunulan mesir macunlu dondurma Manisalılardan büyük ilgi gördü.

(Özel Haber) Mesir Macunu Maraş Dondurmasıyla Birleşti
  • 12 Temmuz 2018, Perşembe 9:08
Manisada yaklaşık 25 yıldan bu yana dondurmacılık sektöründe faaliyet gösteren bir işletme, 478 yıllık mesir macunu ile Kahramanmaraş dondurmasını harmanlayarak, alışılagelmişin dışında bir lezzet oluşturdu. Satışa sunulan mesir macunlu dondurma Manisalılardan büyük ilgi gördü.
Aslen Kahramanmaraşlı olan Halil ve Gökhan Karasakal kardeşler, 25 yıldan bu yana dondurmacılık sektörüyle uğraşan babalarının keşfettiği mesir macunlu Maraş dondurmasını Manisalılarla buluşturuyor. Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selimin eşi, Kanuni Sultan Süleymanın annesi Ayşe Hafsa Sultanın iyileştirilmesi için dönemin ünlü hekimi Merkez Efendi tarafından 41 çeşit baharat karıştırılarak elde edilen mesir macununu; tadı, aroması ve kalitesiyle şöhreti Türkiye sınırlarını aşan Kahramanmaraş dondurmasıyla birleştiren işletme, sunduğu geleneksel tatla Manisalılardan büyük ilgi görüyor. 1990lı yıllarda Kahramanmaraştan Manisaya göç eden ve “Keçi” markası adı altında 3 şube ile hizmet veren Karasakal ailesi, Manisayı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneğinin ürettiği dondurmaya uygun mesir macunuyla, yeni bir lezzet oluşturdu. Mesir macunlu dondurmanın patentini de alan işletme, dondurma ve mesir macununu aynı anda yemek isteyenlerin uğrak mekanı oldu. Manisada 25 yıldan bu yana hizmet verdiklerini anlatan Gökhan Karasakal, “Baba-oğul olarak bu işi yapmaktayız. Babam, alışılmışın dışına sade ve kakaolu dondurmanın dışında artık meyvelerden de farklı bir dondurma yapmak istedi. Kendi fikri ile mesir macunlu dondurma üretmeye başladık. İlk başlarda tam istediğimiz gibi olmasa da, sonradan bunu rayına oturtmaya başladık. Manisa Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanıka teşekkür ederiz. Bize özel kıvamlı bir mesir hazırladılar. Bununla birlikte Kahramanmaraş dondurması daha güzel oldu. Maraş dondurmasının özelliği içinde doğal salep olması, şeker ve keçi sütünün bulunmasıdır. Kesinlikle katkı maddesi, yapay tatlandırıcılar kullanmıyoruz. Dondurmanın sakız gibi olması lazım. Mesir macununun sert bir kıvamı vardı. Bunu dondurmanın içerisinde uyarlarken, zorlandık. İstediğimiz gibi olmadı. Dönem dönem biz bunu ayarlamaya çalıştık. Kendi formülümüz ile ayarladık. Şimdi dondurmayı yiyenler de memnun. Dondurma şifa dağıtıyor. Mesir macununun ayrı bir maliyeti var ama biz bu maliyeti satışa yansıtmıyoruz. Diğer çeşitlerimiz nasıl ise mesir macunlu dondurmamızın da fiyatı aynı şekilde satışını gerçekleştiriyoruz” dedi.
Manisanın tarihi mesir macunu ile meşhur Kahramanmaraş dondurmasını birleştirerek farklı bir lezzet sunmayı amaçladıklarını dile getiren Halil Karasakal ise ortaya çok güzel ve beğenilen bir dondurmanın çıktığını söyledi. Karasakal, “Dondurmanın özüne baktığımız zaman ham maddesi yabani orkide çiçeğinin kökünden oluşmaktadır. Mesir macunu ile deneye deneye şuanki tadını ayarladık. Dondurma ile mesir macununun birleşmesi dondurmanın daha da sakız gibi olmasını sağladı. Bizde bunu devam ettirelim istedik. Ustamız da düzenli olarak her gün mesir macunlu dondurma üretiyor. Müşterilerimizde bu durumdan çok memnun. Bunun patenti bizde. İlk defa Maraş dondurması olarak mesir macununu biz denedik. Müşterilerimiz de çok memnun kaldı” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık