Kartepede Irkçılık Unutulmadı

Kartepe Zirvesinde oturumlar ırkçılık konusuyla devam etti.

Kartepede Irkçılık Unutulmadı
  • 27 Ekim 2018, Cumartesi 14:22
Kartepe Zirvesinde oturumlar ırkçılık konusuyla devam etti.
Zirve kapsamında “Toplumsal Kabulün Önündeki Engeller ve Uyum Çalışmaları” konusunda özel bir panel düzenlendi. Panel oturumuna Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Müşaviri İpek Coşkun, Hollanda Türk Evi Araştırmalar Merkezinden Veyis Güngör, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden (Uyum ve İletişim Dairesi Başkan V.) Aydın Keskin Kadıoğlu ve Mülteci Destek Derneğinden (MUDEM) Tolga Karakayalı “Toplumsal Kabulün Önündeki Engeller ve Uyum Çalışmaları” konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden Türkiyedeki uyum çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Aydın Keskin Kadıoğlu, “Hali hazırda ülkemizde 190 farklı ülkeden 4 milyon 600 bin mülteci bulunmaktadır. Bu durumda da zorunlu olarak ufak çaplı çatışmaların olduğunu görüyoruz. Buradaki çatışma toplumlar arası değil de tekil şahıslar arasında olduğunu görüyoruz. Uyum strateji ve ulusal eylem planı belgesi ülke genelindeki eğitim, belediye ve diğer kurumların belirli bir koordinasyonda çalışma yapılması acısından büyük önem arz etmektedir. Göçmenler kendi haklarını öğrenmesinde, göçmenlerin bilgilendirilmesi için Yabancılarla İletişim Merkezimiz bulunuyor. Şu ana kadar 4 milyondan fazla çağrıya cevap verdik. Uyum çalışmalarımız çerçevesinde Göç Danışma Merkezimiz bulunuyor. Mobil uygulamamız ile 6 dilde hizmet veriyoruz. Bu uygulama ile tarih, kültür ve günlük hayattaki durumlarla ilgili bilgilendirme yapılıyor. İllerimizde Türk toplumumuzla yabancıların buluştuğu etkinlikler düzenliyoruz. Buradaki amacımız yerli halkımızla yabancıların uyumunu hedefliyoruz. Toplumsal kabul ve uyum çalışmalarımız kapsamında kısa film ve resim yarışmaları gibi sosyal etkinliklerde yapıyoruz. Şunu belirtmek isterim ülkemizde Suriyeliler sınavsız üniversiteye giremiyorlar, devlet memuru olamıyorlar ve devletten maaş almıyorlar” dedi.
Hollanda Türk Evi Araştırmalar Merkezinden Veyis Güngör, “Avrupadaki toplumsal kabulün önündeki en büyük engel ırkçılıktır. Almanya, İtalya ve diğer bazı ülkelerde ırkçı partilerin çoğalmaya başlamasıyla meclislerdeki etkinlikleri çoğaldı. Irkçı partilerin etkin oldukları bir diğer alansa siber saldırılar. Burada nedense Rus siber saldırıları bulunuyor. Rus siber saldırılarıyla toplumsal bir kaos ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Örneğin Almanyadaki seçimlerde Rus siber saldırılarıyla toplum birbirine düşürülmeye çalışıldı. Irkçılık göstergelerinden birisi de aşırı grupların, düşman listelerinin oluşturulmasıdır. Almanyada ırkçı gruplar 25 bin kişinin bilgileri toplayarak liste yapıyor. Bu listedeki insanlara ne yapılacağı da bilinmiyor. Avrupada özellikle Müslüman orta sınıfa saldırılar görülüyor” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık