Hisarcık Çiftçisi Yerli Sarımsaktan Vazgeçmiyor

Kütahyanın Hisarcık ilçesinde üreticilerin lezzet, koku ve dayanıklılık açısından ithal sarımsaktan daha iyi olan yerli sarımsak üretiminden vazgeçmediği bildirildi.

Hisarcık Çiftçisi Yerli Sarımsaktan Vazgeçmiyor
  • 29 Haziran 2018, Cuma 16:19
Kütahyanın Hisarcık ilçesinde üreticilerin lezzet, koku ve dayanıklılık açısından ithal sarımsaktan daha iyi olan yerli sarımsak üretiminden vazgeçmediği bildirildi.
Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, Türkiyede son zamanlarda halk arasında Çin ve İran sarımsağı olarak bilinen ithal tohumlu sarımsağın fiziki görünüşünün daha iyi olması ve yüksek verim nedeniyle üretiminin yaygınlaştığını belirterek,” İlçe çiftçimiz ise halen lezzeti ve kokusu daha başka olan damak tadımıza uygun yerli sarımsak üretimine devam etmektedir. Bu yıl ilçe genelinde 11 dekar alanda ekimi yapılan ve hasat çalışmalarına başlanan yerli sarımsaktan dekar başına 800-1400 kilogram arasında verim beklenmektedir” dedi.
Sarımsak üreticisi Mehmet Arı, Ulaşlar köyünde üretimi gerçekleştirdiği tadı ve kokusu değişik olan, uzun süre çürümeden dayanabilen yerli yerli sarımsağın kilosunu 5 TLden satışa sunduğunu söyledi. (MA-EFE)

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık