Arslan: “Tek Tırnaklı Hayvan Kesimleri Adananın İmajına Zarar Veriyor”
Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şefik Arslan, tek tırnaklı hayvan kesimlerinin Adananın imajına zarar verdiğini ve yaptırımların yetersiz kaldığını ifade etti.
Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şefik Arslan, tek tırnaklı hayvan kesimlerinin Adananın imajına zarar verdiğini ve yaptırımların yetersiz kaldığını ifade etti.
Arslan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, usule uygun olmayan hayvan kesimlerinin kentin imajına zarar verdiğini belirterek, “Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Adanadaki kebapçıların hiçbirinde tek tırnaklı hayvan etine rastlamadık. Tek tırnaklı hayvanların eti zaten kebap yapmaya uygun değil. Bu tip hayvanların etlerinden kebap yapıldığı takdirde renginden ve tadından rahatlıkla fark edilecektir” diye konuştu.
Bakanlığın yayınladığı listede 170 işletmenin olduğunu, bu işletmelerin yalnızca 5 tanesinin Adanada yer aldığının altını çizen Arslan, Usulsüzlüklere yaptırım yetkisi daha geniş olan kurumlar var. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ifşa yolunu tercih etmesi yerinde bir karardı. Usulsüz et satanları halkın bilmesi gerekiyor. Adana bir kebap kenti olduğu için bize daha çok zarar verdi” ifadelerini kullandı.
Kanuna aykırı davranan işletmelere yapılan yaptırımlara da değinen Arslan, “Tek tırnaklı hayvan eti kullanan işletmelere başta uyarı cezası veriyoruz. Daha sonra para cezası veriyoruz. Ne yazık ki bu yaptırımlar yetersiz kalıyor” dedi.
Arslan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, usule uygun olmayan hayvan kesimlerinin kentin imajına zarar verdiğini belirterek, “Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Adanadaki kebapçıların hiçbirinde tek tırnaklı hayvan etine rastlamadık. Tek tırnaklı hayvanların eti zaten kebap yapmaya uygun değil. Bu tip hayvanların etlerinden kebap yapıldığı takdirde renginden ve tadından rahatlıkla fark edilecektir” diye konuştu.
Bakanlığın yayınladığı listede 170 işletmenin olduğunu, bu işletmelerin yalnızca 5 tanesinin Adanada yer aldığının altını çizen Arslan, Usulsüzlüklere yaptırım yetkisi daha geniş olan kurumlar var. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ifşa yolunu tercih etmesi yerinde bir karardı. Usulsüz et satanları halkın bilmesi gerekiyor. Adana bir kebap kenti olduğu için bize daha çok zarar verdi” ifadelerini kullandı.
Kanuna aykırı davranan işletmelere yapılan yaptırımlara da değinen Arslan, “Tek tırnaklı hayvan eti kullanan işletmelere başta uyarı cezası veriyoruz. Daha sonra para cezası veriyoruz. Ne yazık ki bu yaptırımlar yetersiz kalıyor” dedi.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!