Türkiye, Dünyanın Tekstil Merkezi Konumunda
Türkiye’nin ihracat ve istihdamda lokomotif sektörleri tekstil ve hazır giyim sektörlerinin geleceğinin parlak olduğunu söyleyen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Bağcı, Türkiye’nin dünyanın tekstil merkezi konumunda olduğunu dile getirdi.
Türkiyenin ihracat ve istihdamda lokomotif sektörleri tekstil ve hazır giyim sektörlerinin geleceğinin parlak olduğunu söyleyen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Bağcı, Türkiyenin dünyanın tekstil merkezi konumunda olduğunu dile getirdi.
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünde rehber öğretmenlerle bir araya gelen Bağcı, rehber öğretmenlerden gençlerin tekstil mühendisliği ve tekstil teknikerliğine yönlendirilmesi çağrısında bulundu.
Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, Mesleki Gelişim Akademisi eğitimleri kapsamında rehber öğretmenlere seslenen Bağcı, “Tekstil hazır giyim öyle açık bir pazar ki dünyanın en büyüğü olabiliriz. Katma değerli üretim yapmak lazım. Markalaşmak lazım. Bu sektör çok daha büyüyecek. Bu ülkedeki merdiven altı imajı yok oldu. Sektörümüzde tekstil mühendisi ve ara elamana değil aranan elamana ihtiyacımız var. dedi.
Türkiye, 2000li yıllarda yatırımlarını doğru yapamadı
Türkiyenin 2000li yıllarda yurtdışından gelen düşük faizli kredilerle doğru yatırımlar yapmadığı için bugün ekonomik kriz yaşadığına işaret eden Bağcı şöyle devam etti; “Türkiyenin bugün turizme, tarıma ve tekstil sektörlerine yatırım yapması gerekiyor. Tekstil ve hazırgiyim sektörlerimizde fabrikalarımızı inovatif yatırımlarla büyüttük, sektörde müthiş ARGE ve Tasarım merkezlerimiz var, Endüstri 4.0ı tekstilde uyguluyoruz. Dünyanın tekstil merkeziyiz bunu perçinleyebiliriz. Sektörün yabancı dil bilen Tekstil Mühendislerine ihtiyacı var. Yüksek Öğretim Kurumu ile protokol yaptık. Üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan üniversite öğrencileri tekstil mühendisliğini tercih ettiği takdirde asgari ücret kadar burs alacak. İlk 20 bin ile 50 bin arasındaki öğrenciler ise; asgari ücretin yüzde 70i tutarında, ilk 50 bin ile 80 bin arasındakiler ise; asgari ücretin yarısı oranında burs alabilecek. Rehber öğretmenlerimizden beklentimiz gençleri tekstil mühendisliğine yönlendirmeleridir.”
Derin uzay misyonlarında bilim konulu sunum yapıldı
NASAda görevli Türk bilim insanı Dr. Umut Yıldız ise; Ege İhracatçı Birlikleri ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen, Mesleki Gelişim Akademisi eğitimleri kapsamında Derin uzay misyonlarında bilim konulu sunum yaptı.
Etkinliğe İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de katıldı.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!