Muş Ekonomisine 60 Milyon Tllik Karpuz Katkısı
Muşa çevre illerden gelerek karpuz ekimi yapan çiftçiler, yetiştirdikleri ürünü tırlarla batı illerine göndererek kentin ekonomisine 60 milyon TLlik destek sağlayacak.
Muşa çevre illerden gelerek karpuz ekimi yapan çiftçiler, yetiştirdikleri ürünü tırlarla batı illerine göndererek kentin ekonomisine 60 milyon TLlik destek sağlayacak.
Muşta geçimlerini çiftçilikle sağlayan vatandaşlar, Muş Ovasında yetiştirdikleri karpuzların hasadına başladı. Civar illerden Muşa gelerek tarla kiralayan karpuz yetiştiricileri, dönemin son karpuzunu 81 ile göndermek için tırlara yükledi.
Muştan her yıl batı illerine kapuz sevkıyatı yaptığını ifade eden tüccar Yılmaz Bayram, diğer illerde karpuz hasadında sona gelindiğini söyledi. Muşta ise karpuz hasadına yeni başlandığını hatırlatan Bayram, Muşun karpuzu çok kaliteli, aroması ve tadı çok güzel. Bu yüzden piyasada rağbet görüyor. Her gün tırlara yüklediğimiz karpuzları Türkiyenin her tarafına gönderiyoruz. Bu yılın mahsulü ise tat ve kilo bazında çok güzel dedi.
Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ise Muşta sebze ve meyveciliğin önemli bir faaliyet kolu olduğunu ifade ederek, Muş Ovasının yaklaşık 370 bin dönüm alanına ekim yapılıyor. 15 bin dönümlük alanına ise karpuz ekimi gerçekleştiriliyor. Elimizdeki verilere göre bu yıl karpuz hasadından beklentimiz 60 bin tondur. Bununda kent ekonomisine yaklaşık olarak 60 milyon TL civarında bir getirisi olacak. Ülkemizde Adanadan başlayan karpuz hasadını Diyarbakır takip ediyor, en son Muşta hasat yapılıyor. Yani son tufan olması ayrıca önem katıyor. Türkiyenin her tarafına Muştan karpuz gönderiyoruz. Muş karpuzunun özelliği fazla sulama olmadığı için tatlı ve sulu olması. Bu yüzden piyasada tercih ediliyor” diye konuştu.
Muşta geçimlerini çiftçilikle sağlayan vatandaşlar, Muş Ovasında yetiştirdikleri karpuzların hasadına başladı. Civar illerden Muşa gelerek tarla kiralayan karpuz yetiştiricileri, dönemin son karpuzunu 81 ile göndermek için tırlara yükledi.
Muştan her yıl batı illerine kapuz sevkıyatı yaptığını ifade eden tüccar Yılmaz Bayram, diğer illerde karpuz hasadında sona gelindiğini söyledi. Muşta ise karpuz hasadına yeni başlandığını hatırlatan Bayram, Muşun karpuzu çok kaliteli, aroması ve tadı çok güzel. Bu yüzden piyasada rağbet görüyor. Her gün tırlara yüklediğimiz karpuzları Türkiyenin her tarafına gönderiyoruz. Bu yılın mahsulü ise tat ve kilo bazında çok güzel dedi.
Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ise Muşta sebze ve meyveciliğin önemli bir faaliyet kolu olduğunu ifade ederek, Muş Ovasının yaklaşık 370 bin dönüm alanına ekim yapılıyor. 15 bin dönümlük alanına ise karpuz ekimi gerçekleştiriliyor. Elimizdeki verilere göre bu yıl karpuz hasadından beklentimiz 60 bin tondur. Bununda kent ekonomisine yaklaşık olarak 60 milyon TL civarında bir getirisi olacak. Ülkemizde Adanadan başlayan karpuz hasadını Diyarbakır takip ediyor, en son Muşta hasat yapılıyor. Yani son tufan olması ayrıca önem katıyor. Türkiyenin her tarafına Muştan karpuz gönderiyoruz. Muş karpuzunun özelliği fazla sulama olmadığı için tatlı ve sulu olması. Bu yüzden piyasada tercih ediliyor” diye konuştu.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!