Kastamonu Belediyesi Çekme Helvaya Coğrafi İşareti Alıyor
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBBun desteğiyle bu yıl 9uncusu ANFAŞ Fuar Merkezinde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını açarken Kastamonuda fuardaki yerini aldı. Fuarda Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) işbirliğinde Kastamonunun yöresel tatları Antalyada başlayacak olan YÖREX Fuarında tanıtılıyor.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBBun desteğiyle bu yıl 9uncusu ANFAŞ Fuar Merkezinde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını açarken Kastamonuda fuardaki yerini aldı. Fuarda Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) işbirliğinde Kastamonunun yöresel tatları Antalyada başlayacak olan YÖREX Fuarında tanıtılıyor.
Bu yıl 9uncu kez düzenlenen YÖREXe 72 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de yöresel ürünleriyle katıldı. ‘Sizin oraların nesi meşhur sloganıyla 24-28 Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREXte, 252 kurum, 135 oda borsa, 19 kalkınma ajansı yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak. 500e yakın katılımcının yer aldığı ve 200 bin ziyaretçinin hedeflendiği YÖREXte Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) işbirliğinde Kastamonunun yöresel tatları da tanıtılıyor. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, YÖREXte Kastamonunun gastronomi alanında gelişmiş ve özünde olan yemekleri tanıttıklarını söylerken, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ise, yemek kültürü olarak iddialı konumda olduklarını ifade etti.
“Çekme Helvaya coğrafi konum işaret alıyoruz”
YÖREXte Kastamonunun gastronomi alanında gelişmiş ve özünde olan yemekleri tanıttıklarını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Özellikle bize özgü Siyez bulgurumuz var, pastırmamız var, bir de en önemlisi çekme helvamız var. Bakın çekme helvaya biz bugün coğrafi konum işaret alıyoruz. Bu da Kastamonu yöresine ait en önemli ürünlerden birisdir. Herkese tavsiye ederim” dedi.
“Çekme helvayı dünyaya tanıttık”
Çekme helvayı dünyaya tanıttıklarını söyleyen Başkan Babaş, “Biz çekme helvayı dünyada da tanıttık. Geçen yıl özellikle Almanyadaki yemek fuarında Kastamonu olarak Türkiyeyi biz temsil ettik. Orada da Avrupaya Almanyaya gerçekten Kastamonunun gastronomi de ne kadar geliştiğini gösterdik. Bugün YÖREXte en önemli ürünlerden bir tanesi de Kastamonu Taşköprü sarımsağıdır. Bu ürünle de dünya çapında tanınan bir iliz. Yine Siyez Bulguru GDO taşımayan ve bin yılı aşkın bir süredir genetiği bozulmamış bir üründür. Özellikle son yıllarda Siyez Bulguruna karşı talep çok miktarda arttı. İnsanlarımız artık doğal ürünlere ilgi çoğaldı” diye konuştu.
“Kastamonunun gastronomi alanında 812 çeşit yemeği var”
Kastamonunun gastronomi alanında 812 çeşit yemeğinin olduğunu belirten Babaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu yemekleri bugün burada Kastamonulu aşçılarımız yaptı. Fuara gelen konuklarımıza da ikram ediyoruz. Standımıza gelip yemeklerimizi tadan konuklarımız yemeklerimizi beğendiklerini söylüyorlar. Buradaki yemekler yöremize ait yemekler. Mesela Pınarbaşı yöremize ait Kara çorba, yine Ekşili Pilav ve çeşitleri var saymaya kalksak 812 çeşidi sayamayabiliriz. Bu ürünlerimiz Türkiye ve dünyaya mal olmuş ürünlerdir.”
“Stantta oluşan ilgiden memnunuz”
Kastamonu standında oluşan ilgiden memnun olduğunu dile getiren Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Standımız dolup taşıyor. Bu da halkımızın ne kadar böyle Anadoluya aşık olduğunun bir göstergesi. Anadolu deyince akla hep bizim yöreler gelir. Kastamonu son yıllarda tanınan bir il olmuş ve 12 ay turizm yapılan bir il konumuna gelmiştir” dedi.
“Bizim kültürümüz Anadolu kültürü”
Meclis olarak fuara 18 kişi geldiklerini belirten Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, “Beklentimiz yüksek çünkü bizim kültürümüz Anadolu kültürü ve 812 çeşit yemeğimiz var. Yemek kültürü olarak biz iddialı bir konumdayız. Fuarda 12 çeşit yemeğimizi servis ediyoruz. Fuara katılımcılarla bu yemeklerimizi buluşturacağız. Standımıza da yoğun bir ilgi var. Bizim için başarılı bir fuar geçiyor. Daha önceki yıllarda da YÖREXe katılım göstermiştik” dedi.
Bu yıl 9uncu kez düzenlenen YÖREXe 72 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de yöresel ürünleriyle katıldı. ‘Sizin oraların nesi meşhur sloganıyla 24-28 Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREXte, 252 kurum, 135 oda borsa, 19 kalkınma ajansı yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak. 500e yakın katılımcının yer aldığı ve 200 bin ziyaretçinin hedeflendiği YÖREXte Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) işbirliğinde Kastamonunun yöresel tatları da tanıtılıyor. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, YÖREXte Kastamonunun gastronomi alanında gelişmiş ve özünde olan yemekleri tanıttıklarını söylerken, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ise, yemek kültürü olarak iddialı konumda olduklarını ifade etti.
“Çekme Helvaya coğrafi konum işaret alıyoruz”
YÖREXte Kastamonunun gastronomi alanında gelişmiş ve özünde olan yemekleri tanıttıklarını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Özellikle bize özgü Siyez bulgurumuz var, pastırmamız var, bir de en önemlisi çekme helvamız var. Bakın çekme helvaya biz bugün coğrafi konum işaret alıyoruz. Bu da Kastamonu yöresine ait en önemli ürünlerden birisdir. Herkese tavsiye ederim” dedi.
“Çekme helvayı dünyaya tanıttık”
Çekme helvayı dünyaya tanıttıklarını söyleyen Başkan Babaş, “Biz çekme helvayı dünyada da tanıttık. Geçen yıl özellikle Almanyadaki yemek fuarında Kastamonu olarak Türkiyeyi biz temsil ettik. Orada da Avrupaya Almanyaya gerçekten Kastamonunun gastronomi de ne kadar geliştiğini gösterdik. Bugün YÖREXte en önemli ürünlerden bir tanesi de Kastamonu Taşköprü sarımsağıdır. Bu ürünle de dünya çapında tanınan bir iliz. Yine Siyez Bulguru GDO taşımayan ve bin yılı aşkın bir süredir genetiği bozulmamış bir üründür. Özellikle son yıllarda Siyez Bulguruna karşı talep çok miktarda arttı. İnsanlarımız artık doğal ürünlere ilgi çoğaldı” diye konuştu.
“Kastamonunun gastronomi alanında 812 çeşit yemeği var”
Kastamonunun gastronomi alanında 812 çeşit yemeğinin olduğunu belirten Babaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu yemekleri bugün burada Kastamonulu aşçılarımız yaptı. Fuara gelen konuklarımıza da ikram ediyoruz. Standımıza gelip yemeklerimizi tadan konuklarımız yemeklerimizi beğendiklerini söylüyorlar. Buradaki yemekler yöremize ait yemekler. Mesela Pınarbaşı yöremize ait Kara çorba, yine Ekşili Pilav ve çeşitleri var saymaya kalksak 812 çeşidi sayamayabiliriz. Bu ürünlerimiz Türkiye ve dünyaya mal olmuş ürünlerdir.”
“Stantta oluşan ilgiden memnunuz”
Kastamonu standında oluşan ilgiden memnun olduğunu dile getiren Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Standımız dolup taşıyor. Bu da halkımızın ne kadar böyle Anadoluya aşık olduğunun bir göstergesi. Anadolu deyince akla hep bizim yöreler gelir. Kastamonu son yıllarda tanınan bir il olmuş ve 12 ay turizm yapılan bir il konumuna gelmiştir” dedi.
“Bizim kültürümüz Anadolu kültürü”
Meclis olarak fuara 18 kişi geldiklerini belirten Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, “Beklentimiz yüksek çünkü bizim kültürümüz Anadolu kültürü ve 812 çeşit yemeğimiz var. Yemek kültürü olarak biz iddialı bir konumdayız. Fuarda 12 çeşit yemeğimizi servis ediyoruz. Fuara katılımcılarla bu yemeklerimizi buluşturacağız. Standımıza da yoğun bir ilgi var. Bizim için başarılı bir fuar geçiyor. Daha önceki yıllarda da YÖREXe katılım göstermiştik” dedi.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!