Berhude Kuruyemiş Sahibi Yasin Özbay:
Denizlinin Serinhisar ilçesinden doğan Berhude Kuruyemiş, 3. şubesini Antalyada hizmete açtı.
Denizlinin Serinhisar ilçesinden doğan Berhude Kuruyemiş, 3. şubesini Antalyada hizmete açtı.
“Lezzet tutkunlarına doğal lezzet” sloganıyla 5 yıl önce sektöre adım atan ve 2018 yılı kalite ödülünü alan Berhude Kuruyemişin 3. Şubesi Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi İsmet Gökşen Caddesi üzerinde açıldı. Yoğun ilgi gösterdiği mağaza açılışını Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, Kalekapısı Esnafını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, Berhude Kuruyemiş Sahibi Yasin Özbay ve işletme sahibi Lütfi Hun gerçekleştirdi. Açılışın ardından ürünlerin tadına bakan Antalyalılar gün boyunca alışveriş yaptı.
Berhude Kuruyemiş Sahibi Yasin Özbay, çocukluğundan beri Denizlinin Serinhisar ilçesinde sektörün içinde olduğunu ve 5 yıl önce de kendi markasıyla üretime başladığını bildirdi.
Üretim merkezinin Serinhisarda olduğunun altını çizen Özbay,“3 şubemiz var. Ama hedefimiz Ege ve Akdeniz Bölgesinde şubeler açmak. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki bir iki yıl içinde en az 25 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz”dedi.
Yüzde yüz doğal
Berhude ürünlerinin yüzde yüz doğal olduğuna değinen Yasin Özbay,“ Katkı maddeli ürünler üretmiyoruz. Markamızın kısa sürede piyasada söz sahibi olmasını sağlayan en önemli özelliği budur. 50den fazla ürün çeşidimiz var. Üretiminden bir hafta içinde ürünümüz tüketiciye ulaşır.Hep tazedir, o nedenle bir gelen müşterimiz artık sürekli gelmeye başlar.” diye konuştu.
Antalyada olmak istedik
Antalyada kuru yemiş sektöründe bir açıklık olduğunu gördüğünü dile getiren Özbay, “ Denizliye yakın ve turizm açısından yaz kış yoğunluk olan bir il. O nedenle ilk olarak Antalyada olmak istedik. İnşallah yakın zamanda Antalyada iki ve üçüncü şubemizi açacağız.”dedi.
Çin çekirdeğini almıyorlar
Çinden ithal edilen ayçiçeği çekirdeğinin sektörü nasıl etkilediği hakkında bilgiler veren Özbay, “İlk etapta tüketici ay çekirdeğinin Çinden geldiğini bilmiyor. Öğrendikten sonra bir tepki gelmeye başladı. Tüketicimiz Çinden gelen çekirdeğe tepki gösteriyor. Yerli ürünlerimizi tüketiyor. Özellikle de beyaz ay çekirdeği çok ilgi görüyor. Çinden siyah büyük, dolgun aroması farklı. Fiyatı da çok yüksek şuan.”ifadelerine yer verdi.
Özbay, doların yükselmesini fırsat bilip depolarında bulunan ürünleri yüksek fiyattan satmadıklarını kendilerini kurtaracak şekilde lira üzerinden tüketiciye ulaştırdıklarının altını çizdi.
Eski usul üretim
Leblebinin merkezinin Serinhisar olduğunu vurgulayan Özbay, “280den fazla kuruyemişçi var. Diğer iller leblebiyi alır, işler ve piyasaya sunar. Biraz da reklam işi bunlar. Asıl leblebinin merkezi Serinhisardır. Doğal ve katkı maddesi kullanılmadan eski usul atalarımızdan kalan el işçiliğiyle üretime devam ediyoruz.” dedi.
Diğer şubeler de açılır
Berhude Kuruyemiş Antalya Şubesinin sahibi Lütfi Hun ise aklında her zaman var olan fikrini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Hun, yüzde yüz doğal olan ürünlerin Antalyada kısa sürede sevileceğini ve diğer şubelerin önünü açacağına dikkat çekti.
“Lezzet tutkunlarına doğal lezzet” sloganıyla 5 yıl önce sektöre adım atan ve 2018 yılı kalite ödülünü alan Berhude Kuruyemişin 3. Şubesi Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi İsmet Gökşen Caddesi üzerinde açıldı. Yoğun ilgi gösterdiği mağaza açılışını Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, Kalekapısı Esnafını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, Berhude Kuruyemiş Sahibi Yasin Özbay ve işletme sahibi Lütfi Hun gerçekleştirdi. Açılışın ardından ürünlerin tadına bakan Antalyalılar gün boyunca alışveriş yaptı.
Berhude Kuruyemiş Sahibi Yasin Özbay, çocukluğundan beri Denizlinin Serinhisar ilçesinde sektörün içinde olduğunu ve 5 yıl önce de kendi markasıyla üretime başladığını bildirdi.
Üretim merkezinin Serinhisarda olduğunun altını çizen Özbay,“3 şubemiz var. Ama hedefimiz Ege ve Akdeniz Bölgesinde şubeler açmak. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki bir iki yıl içinde en az 25 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz”dedi.
Yüzde yüz doğal
Berhude ürünlerinin yüzde yüz doğal olduğuna değinen Yasin Özbay,“ Katkı maddeli ürünler üretmiyoruz. Markamızın kısa sürede piyasada söz sahibi olmasını sağlayan en önemli özelliği budur. 50den fazla ürün çeşidimiz var. Üretiminden bir hafta içinde ürünümüz tüketiciye ulaşır.Hep tazedir, o nedenle bir gelen müşterimiz artık sürekli gelmeye başlar.” diye konuştu.
Antalyada olmak istedik
Antalyada kuru yemiş sektöründe bir açıklık olduğunu gördüğünü dile getiren Özbay, “ Denizliye yakın ve turizm açısından yaz kış yoğunluk olan bir il. O nedenle ilk olarak Antalyada olmak istedik. İnşallah yakın zamanda Antalyada iki ve üçüncü şubemizi açacağız.”dedi.
Çin çekirdeğini almıyorlar
Çinden ithal edilen ayçiçeği çekirdeğinin sektörü nasıl etkilediği hakkında bilgiler veren Özbay, “İlk etapta tüketici ay çekirdeğinin Çinden geldiğini bilmiyor. Öğrendikten sonra bir tepki gelmeye başladı. Tüketicimiz Çinden gelen çekirdeğe tepki gösteriyor. Yerli ürünlerimizi tüketiyor. Özellikle de beyaz ay çekirdeği çok ilgi görüyor. Çinden siyah büyük, dolgun aroması farklı. Fiyatı da çok yüksek şuan.”ifadelerine yer verdi.
Özbay, doların yükselmesini fırsat bilip depolarında bulunan ürünleri yüksek fiyattan satmadıklarını kendilerini kurtaracak şekilde lira üzerinden tüketiciye ulaştırdıklarının altını çizdi.
Eski usul üretim
Leblebinin merkezinin Serinhisar olduğunu vurgulayan Özbay, “280den fazla kuruyemişçi var. Diğer iller leblebiyi alır, işler ve piyasaya sunar. Biraz da reklam işi bunlar. Asıl leblebinin merkezi Serinhisardır. Doğal ve katkı maddesi kullanılmadan eski usul atalarımızdan kalan el işçiliğiyle üretime devam ediyoruz.” dedi.
Diğer şubeler de açılır
Berhude Kuruyemiş Antalya Şubesinin sahibi Lütfi Hun ise aklında her zaman var olan fikrini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Hun, yüzde yüz doğal olan ürünlerin Antalyada kısa sürede sevileceğini ve diğer şubelerin önünü açacağına dikkat çekti.
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!