Ato Başkanı Menevşe: Dünya, Adananın Yüzlerce Çeşit Damak Tadını Keşfe Çıktı”

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, 3 gün süren Lezzet Festivaliyle Adananın yerel ve geleneksel mutfak kültürünü ülkeye ve tüm dünyaya tanıttıklarını söyledi.

Ato Başkanı Menevşe: Dünya, Adananın Yüzlerce Çeşit Damak Tadını Keşfe Çıktı”
  • 19 Ekim 2018, Cuma 10:04
Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, 3 gün süren Lezzet Festivaliyle Adananın yerel ve geleneksel mutfak kültürünü ülkeye ve tüm dünyaya tanıttıklarını söyledi.
Menevşe, yaptığı açıklamada, kültürüyle, modern toplumuyla, altyapı ve tesisleri ve her yıl gerçekleştirilen onlarca uluslararası festivaliyle Adananın festivaller şehri olduğunu söyledi. Menevşe, 3 gün boyunca lezzetin bir çok çeşidine ev sahipliği yapan Adanada renkli ve coşkulu görüntülere sahne olan festivale katılarak destek veren tüm kişi ve kuruluşların emeklerinin yadsınamayacağını söyledi.
Kentin ekonomik, kültürel ve sosyal potansiyelinin harekete geçirilmesi bakımından büyük önem taşıdığına üç gün boyunca şahit olduklarını ifade eden Menevşe, Adana yöresine ait tüm tatların, dünyadan gelen misafirlere tanıtılması Adana turizmine çok büyük katkı sağlamıştır. Kültürel çeşitliliğinin en önemli unsurlarından birinin yemek kültürü olduğunu ifade etmeliyim. Adana Ticaret Odasının organizatörlerinden olduğu Lezzet Festivalinin başarılı geçmesi ve Adananın tanıtımına katkı sunmuş olması bizleri mutlu etmiştir. Festival süresince Adananın yerel ve geleneksel mutfak kültürünü ülkemize ve tüm dünyaya tanıttık. Böylelikle Adana mutfağının tüm unsurlarını ziyaretçilerimizle paylaşırken, unutulmaya yüz tutan geleneksel yemek bilgilerimizin tanıtımına, bilinirliliğinin arttırılmasına ve geleceğe aktarılmasına da hizmet ettiğimize inanıyorum dedi.
Atila Menevşe, Adana Ticaret Odası olarak, tescilli Adana Kebabı Eğitim çalışmaların açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yapılan açılışın ardından iki gün boyunca süren eğitimin sonunda kursiyerlerimiz kebap ustalarının direktifleri doğrultusunda Adana Kebabının gelecek nesillere orijinal ve emsalsiz tadıyla taşınabilmesi için eğitim aldılar. İki günlük eğitim sonunda kursiyerler, Tescilli Adana Kebabı Eğitim sertifikasını almaya hak kazandı. Kebabın, ulusal fikri mülkiyet haklarının yanında uluslararası bir marka olarak da korunması için çalışmalarımızı her alanda sürdürüyoruz. Adana Kebabını korumak ve gelecek kuşaklara bozulmadan, aslına uygun olarak aynı damak lezzetinde taşınabilmesini sağlamanın yanında, Adana Kebabını uluslar arası bir marka olarak gelecek nesillere devretmek gibi bir misyon için çalışmaktayız diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık