Torkudan Türkiyenin İlk Ruşeymli Bisküvisi
“Doğal Olarak Bizden” sloganıyla yola çıkan ve kısa sürede Türkiye sınırlarını aşarak dünya markası haline gelen Torku, ürün yelpazesine bir yenisini daha ekledi.
Haber Merkezi
“Doğal Olarak Bizden” sloganıyla yola çıkan ve kısa sürede Türkiye sınırlarını aşarak dünya markası haline gelen Torku, ürün yelpazesine bir yenisini daha ekledi.Buğdayın kalbi olarak ifade edilen ‘Ruşeym, Türkiyede ilk kez bisküvi ile buluşturuldu ve yeni bir lezzet ortaya çıktı. Son teknolojiyle donatılan tesislerde üretilen Torku Tam Ruşeymli bisküviler 3 farklı çeşit ile raflardaki yerini aldı.Torku, yeni bir lezzeti daha tüketiciyle buluşturdu. Buğdayın kalbi olarak da tanımlanan ve 1 ton buğdaydan yaklaşık 1 kilo elde edilebilen ruşeym, bisküviyle harmanlandı, Türkiyede ilk defa Torku tarafından üretildi. Tüketici sağlığını birinci önceliği kabul eden ve Konya Şekerin Unlu Mamuller Tesislerinde üretilen tam ruşeymli bisküviler, raflardaki yerini aldı. Torkunun, bir çiftçi kuruluşu olan Konya Şekerin gıda sektöründeki çatı markası olduğunu hatırlatan Konya Şeker Atıştırmalık İş Birimleri Koordinatörü Rafet Karataş, önümüzdeki süreçte de Torkunun yeni ve farklı tatlarla sürprizler yapmaya devam edeceğini ifade etti. Karataş, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konukun kendilerine çizdiği vizyon çerçevesinde, doğal kalmayı, doğal olanı tüketiciye sunmayı, güvenilir gıdanın adresi olmayı kısa zamanda başardıklarını da kaydetti.“Torku, dünya pazarlarında da farklılaşmayı hedefliyor”Konyanın, Türkiyenin tahıl ambarı şeklinde tanımlandığını, Konya Şekerin ise Konyayı gıdanın başşehri, gıda üretiminde referans şehir yapmak için yola çıktığını vurgulayan Başkan Konukun, gıdada referans şehir olabilmek için hem inovatif ürünler üretmek hem de ürün içeriği olarak kıymetli ve sağlıklı ürünler geliştirmek gerektiğine işaret ettiğini belirten Karataş, “Başkanımız Recep Konuk, buğdayın en kıymetli yerinden en kıymetli ürünü üretmek için bir çalışma yapılması talimatını verdi ve Ruşeymli Bisküvi geliştirmek için ürün geliştirme çalışması sürecini bu talimatla başlattık. Yaklaşık 8 ay süren Ar-Ge sonucunda Torku Tam Ruşeymli Bisküvilerin tadım testleri de dahil tamamlandı. Lezzet ve kaliteden taviz vermeden tüketici sağlığı öncelikli olacak şekilde üretilen Ruşeymli Bisküvilerin içeriğinde rüşeymin yanı sıra tam buğday unu da kullanıldı. Lif yönünden zengin bir içeriğe sahip, glikoz şurubu içermeyen Torku Tam Ruşeymli Bisküvi Ailesinin orman meyveli çeşidinde de gerçek meyve parçacıkları kullanıldı. Türkiyede Ruşeymli Bisküviyi ilk defa üreten Torku, söz konusu ürün ve yeni çıkaracağı inovatif ürünler ile orta ve uzun vadede dünya pazarlarında da farklılaşmayı ve hem iç hem dış pazarlarda pazar payını büyütmeyi hedefliyor” dedi.