Tekirdağda Trakya Bölgesi Su Programına Ev Sahipliği Yaptı
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Trakya Bölgesi'nde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı Projesi" kapsamında `Trakya Bölgesi Arazi ve Su Kaynakları, Tarımsal Üretim Potansiyeli ve Aşırı Hava Olaylarının…
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı Projesi kapsamında `Trakya Bölgesi Arazi ve Su Kaynakları, Tarımsal Üretim Potansiyeli ve Aşırı Hava Olaylarının Mevcut Durumu konulu eğitim programı düzenlendi.
Süleymanpaşa İlçesindeki Ramada Otelde düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Selçuk Albut, Prof. Dr. Fatih Konukçu, Dr. Bahadır Altürk ve Trakya İklim Değişikliği İzleme ve Adaptasyon Platformu üyeleri katıldı.
VERİLERİN PROJE SONUNDA PAYLAŞILMASI ÖNEMLİ
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yararlanıcısı olduğu Türkiyede İklim Değişikliği Alanında Kapasitesinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin proje sahipliği ile gerçekleşen programda açılış konuşması Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan yaptı. Hacı Aslan konuşmasında, projede elde edilen verilerin yaygınlaştırılmasının öneminden bahsetti ve Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Trakya Bölgesindeki iklim değişikliği konusuna büyük önem veriyoruz. Bu konudaki en büyük destekçimiz de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayraktır,dedi. Bir diğer konuşmayı gerçekleştiren Prof. Dr. Fatih Konukçu ise katılımcılarla proje ve eğitim programının detaylarını paylaştı.
PLATFORM ÜYELERİNE SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ
Açılış konuşmalarının ardından Dr. Bahadır Altürk tarafından Trakya Bölgesi Arazi Kullanımı, Arazi Örtüsü Mevcut Durumu ve Değişimler; Mehmet Seren Korkmaz tarafından Trakya Bölgesi Su Kaynakları; Çevre Yüksek Mühendisi Halil Yıldız Akbulut tarafından Trakya Bölgesi Su Kaynakları Kalitesi; NKÜ Ziraat Fak. Tarım Ekonomisi Bölümü Dr. Öğr. Üy. Harun Hurma tarafından Trakya Tarımı ve İklim Uzmanı Ferat Çağlar tarafından Trakya Bölgesi Ekstrem İklim Olayları başlıklarında sunum gerçekleştirildi.
Proje Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Albut tarafından yönetilen Değerlendirme Bölümünde Eğiticiler ise platform üyelerinden gelen soru, eleştiri ve katkılar analiz edildi. Eğitim Programı sonunda Trakya İklim Değişikliğini İzleme ve Adaptasyon Platformu üyelerine Katılım Sertifikası takdim edildi.
EĞİTİM PROGRAMLARI DEVAM EDECEK
Proje kapsamında, 10 Ocak 2019da düzenlenecek 2. Eğitim Programında, Trakya bölgesi iklim değişikliği modelleme sonuçları, iklim değişikliğinin arazi ve su kaynakları, tarımsal üretim potansiyeli ve aşırı hava olaylarına etkisi; 24 Ocak 2019da düzenlenecek olan 3. Eğitim Programında ise Trakyada iklim değişikliğinin etkileri en aza indirmek için alınabilecek önlemler ve adaptasyon stratejileri konuları ele alınacak.