Sdüden “Buzağı Sağlığı Ve Gıda Güvenliği” İçin Uluslararası Proje
Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) Yükseköğretim Kurulu tarafından desteklenen uluslararası ölçekli “Buzağı Sağlığı ve Gıda Güvenliği” projesi hayata geçiyor.
Haber Merkezi
Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) Yükseköğretim Kurulu tarafından desteklenen uluslararası ölçekli “Buzağı Sağlığı ve Gıda Güvenliği” projesi hayata geçiyor.Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçının Yükseköğretim Kurulunca desteklenen Buzağı İshallerine Karşı Probiyotiklerin Etkileri ve Gıda Güvenliği Açısından Önemi başlıklı projesi başladı.Mevlana Değişim Programı kapsamında yürütülen projede, Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü ile Kazakh National Agrarian University arasında öğrenci değişimi de gerçekleştirilecek ve bilimsel çalışmalar yapılacak.Proje başlangıç çalışmaları bağlamında Kazakistandan Biyogüvenlik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zhanara Tulemissova, Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Raya Myktybayeva ve doktora öğrencisi Togzhan Boranbayeva SDÜye gelerek “insan ve hayvan sağlığı açısından probiyotiklerin önemi”ne vurgu yaptı. Ziyaretleri kapsamında Togzhan ve Boranbayevaya Mevlana Projesi Katılım Belgesi takdim edildi.Değişim programı işleyişiDeğişim Programı kapsamında Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı, Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Özkaya ve SDÜden bir lisanüstü öğrencisinin 2018- 2019 Bahar Yarıyılında Kazakistan National Agrarian Universitye gitmesi planlanıyor.