Ankara Lezzet Şölenine Ev Sahipliği Yaptı

Başkent Ankara, Türkiyenin 26 farklı noktasından yöresel mutfaklardan çıkan lezzetlerin buluştuğu Gastro Ankara Lezzet Şölenine ev sahipliği yaptı.

Haber Merkezi
Başkent Ankara, Türkiyenin 26 farklı noktasından yöresel mutfaklardan çıkan lezzetlerin buluştuğu Gastro Ankara Lezzet Şölenine ev sahipliği yaptı.Festivale AK Parti Ankara milletvekilleri Zeynep Yıldız ve Asuman Erdoğanın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği (BAŞATDER) tarafından Gölbaşı Mogan Parkında düzenlenen şölene katılanlara yöresel yemekler ikram edildi.Anadolunun 26 noktasından farklı lezzetlerAnadolunun farklı noktalarından 26 derneğin buluştuğu ve ilk kez Ankarada düzenlenen festivale Başkentlilerin gösterdiği ilgiye teşekkür eden Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği Başkanı Satılmış Çeribaşı, Her bölge kendine özgü lezzetlerini sundu. Biz de Ankara ile özdeşleşen Ankara tavayı yaptık. Karadenizli aşçılar kuymak, Egeliler otlu yemekleri yaptı. Kayseri bölgesinden ise pastırmalı yemekler vardı dedi.Ankaralıların yöresel ve tarihi lezzetlerine sahip çıkmalarının önemine vurgu yapan Çeribaşı, Ankaranın hangi bölgesine giderseniz ayrı bir lezzet bulursunuz. Yemek anlamında unutulmaya yüz tutmuş tatlarımız var. Bunları gün yüzüne çıkaralım ki ecdadımızdan bize kalan bu yemekleri günümüz menülerine de koyabilelim değerlendirmesinde bulundu.Büyükşehirden festivale destekAnkara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu ise Gastro Ankara Lezzet Şöleni kapsamında yapılan etkinlikte; Anadolunun yeme-içme kültürünü, zenginliklerini paylaşmayı ve şehirde özlenen bu tatların yaygınlaşmasını hedeflediklerini söyledi.Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anadolu mutfağının ve Türkiyenin en iddialı şefleri, yöresel tatların ustaları, gurmeleri ile yeme-içme tutkunlarının Başkentte buluşmasına ev sahipliği yaptı. (AYŞ-BC-SO-E)